Vizyonda Neler Var? (11 Mayıs Haftası)



4N1K

Senaristliğini ve yönetmenliğini Deniz Coşkun’un yaptığı 4N1K romantik komedi tarzında bir film.Türkiye 2017 yapımı 4N1K’nın oyuncu kadrosunda ise Gözde Mutluer,Hasan Denizyaran,Burak Yörük,Sina Özer ve Cihan Şimşek gibi isimler yer alıyor.Filmin görüntü yönetmenliğini Mehmet Başbaran üstleniyor.Film genç yazar Büşra Yılmaz’ın satış rekorları kıran gençlik kitabı 4N1K’nın sinemaya uyarlanmış hali.Filmde 5 kişilik bir arkadaş grubunun tek kız üyesi olan Yaprak’ı tanıyoruz.Yaprak kızlar dünyasından uzak bir hayat yaşıyor.Filmin devamında Yaprak’ın hayatına Barış giriyor ve onun hayatını değiştiriyor.Bu değişimle kızların dünyasını da keşfe çıkan Yaprak artık bir seçim yapmak zorunda.






GERİ DÖNDÜ

Kamil Burak’ın yönetmenliğini yaptığı Türk yapımı Geri Döndü filmi gerilim ve korku unsurlarını bünyesinde barındırıyor. Çağrı Tokalı, Selin Selvi, Sancak Bayraktar, Belma Memati ve Tayfun Sav oyuncu kadrosunu oluşturan isimlerden. Filmin senaristliğini İbrahim Vurmaz üstleniyor. Ali Akaçça ve Jale Kibritçioğlu film müzikleriyle ilgilenmiş. Geri Döndü konusu itibariyle Melis’i ve üniversiteden arkadaşı Tülay’ı tanıtıyor bize. Tülay Melis’i üniversite arkadaşlarının partisine çağırıyor ve o partide Melis ona eskiden beri takıntılı olan Uğur tarafından öldürüyor. Olay öncesinde uyuşturucu kullanıldığını biliyoruz. Melis’in ruhu daha sonra ona zarar verenlerden intikam almak için geri dönüyor.


NANE İLE LİMON: KAYIP ZAMAN YOLCUSU

Mehmet Barış Günger ve Çağlar Can Cengiz’in senaristliğini yaptığı filmin yönetmen koltuğunda İffet Günay Koker oturuyor. Balım Gaye Bayrak, Şahan Yıldırım, Seda Güven, Anıl İlter ve Reyhan İlhan oyuncu kadrosunda yer alan isimlerden. Aile izleyici kitlesine hitap eden Türk yapımı filmde bir Profesör Nane, Limon ve Biber adında üç oyuncak yaratıyor. Nane’nin zaman makinesi bozulunca Biber ve Profesör zamanın içinde kayboluyor. Onları kurtarmak için Nane ve Limon işbirliği yapıyorlar; Kaan,Meryem ve Profesör’ün oğlu Evren’den de yardım istiyorlar. Bu süreçteki maceraları izlediğimiz filmde Suzan Acun Nane’yi, Pelin Gülmez Limon’u ve Yasemin Yeşil Biber’i seslendiriyor.



AĞUSTOS BÖCEĞİ VE KARINCALAR

Türkiye 2017 yapımı Ağustos Böceği ve Karıncalar dram türündeki bir film.Senaristliğini Erhan Tuncer’in ve Kaan Yenileyen’in yaptığı filmin yönetmen koltuğunda Erhan Tuncer oturuyor.Filmde Gün Koper,Bennur Yıldırımlar,Erdem Akakçe,Özer Arslan ve Gözde Kocaoğlu gibi oyuncuları görüyoruz.122 dakikalık filmin müzikleriyle Cengiz Onural ilgileniyor.Filmi izlediğimizde ölüm döşeğinde olan Muzaffer İnan’ı ve çocuklarını tanıyoruz.Cengiz Onural’a bakan gazeteci oğlu Kemal ağabeyleri Metin ile Aziz’i ve ablası Selma’yı son bir gece için evine çağırıyor.Kardeşler arasında çok geçmeden miras konuşuluyor ve maziye bir bakış yöneliyor.Daha sonra evin zili tekrar çalınıyor ve İnan’ın kızı olduğunu iddia eden bir kadın daha ortaya çıkıyor.Son bir gecede neler yaşanıyor merak konusu.




KAYGI

Senaristliğini ve yönetmenliğini Ceylan Özgün Özçelik’in yaptığı Kaygı dram ve gerilim türünde bir film.Türkiye 2017 yapımı filmin oyuncu kadrosunda Kadir Çermik,Özgür Çevik,Algı Eke,Leyla Selen Uçer ve Asiye Dinçsoy gibi isimler yer alıyor.Görüntü yöentmenliğini Radek Ladczuk’un yaptığı 94 dakikalık Kaygı’nın müzikleriyle Ekin Üzeltüzenci ilgileniyor.Film müzisyen olan anne ve babası 20 yıl önce ölmüş,30 yaşındaki Hasret’in bir kabusu üzerinden izleyiciye aktarılıyor.Sürekli aynı kabusu gören Hasret filmde ailesinin bir trafik kazasında ölmemiş olma ihtimalinin cevabını hafızasında arıyor.





KING ARTHUR:LEGEND OF THE SWORD

Türkiye’deki vizyonlarda Kral Arthur:Kılıç Efsanesi ismiyle göreceğimiz film fantastik macera türünde.ABD ve İngiltere ortak yapımı filmin senaristliğini Guy Ritchie,Lee Nicholas Harris ve Joby Harold yaparken yönetmen koltuğunda Guy Ritchie oturuyor.2017 ürünü 126 dakikalık filmdeki müzikler Hans Zimmer’e ait ve görüntü yönetmeni olarak John Mathieson anılıyor.Filmin oyuncu kadrosunu ise Charlie Hunnam,Jude Law,Ray Winstone,Hermione Corfield ve Aidan Gillen gibi isimler oluşturuyor.Filmde çocukken babası öldürülen Arthur’u tanıyoruz.Amcası Vortigern’in  onun yerine taç giydiği Arthur şehrin arka sokaklarında yaşayan ve ekmeğini taştan çıkaran biri.Filmin devamında Arthur kral olan babasının gerçek mirasına sahip çıkmaya mecbur bırakılıyor.



SALT AND FIRE

Türkiye’deki vizyonlarda Tuz ve Ateş ismiyle göreceğimiz film ABD,Almanya,Fransa ve Meksika 2016 ortak yapımı.Tuz ve Ateş Werner Herzog’un senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği 98 dakikalık gerilim filmi.Görüntü yönetmenliğini Peter Zeitlinger’in yaptığı filmin müzikleriyle Ernst Reijseger ilgileniyor.Filmde Volker Michalowski,Michael Shannon,Veronica Ferres,Gael Garcia Bernal ve Lawrence Krauss gibi oyuncular performanslarını sergiliyor.Filmin içeriğinde Güney Amerika’daki ekolojik bir faciayı incelemek için Bolivya’ya gönderilen bir heyet yer alıyor.Heyet filmin devamında CEO’SU ekolojik faciadan sorumlu olan bir şirket tarafından havaalanından çıkamadan kaçırılıyor.Daha sonrasında bir volkanın da aktif hale gelmesiyle işler daha da karmaşıklaşıyor.




ALIEN:COVENANT

Türkiyede’ki vizyonlarda Yaratık:Covenant ismiyle göreceğimiz film ABD 2017 yapımı.Gerilim ve aksiyon tarzındaki bilimkurgu filminin senaryosu,yönetmenliği ve görüntü yönetmenliği Ridley Scott’a ait.Filmin oyuncu kadrosunu Ridley Scott,Billy Crudup,Demiân Bichir,Michael Fassbender ve Guy Pearce gibi isimler oluşturuyor.Filmde Covenant adındaki bir gemi ve tayfası bilinmeyen,sakin bir gezegene iniş yapıyor.Tayfa keşfetmeye başladıkları bölgeyi bir cennet olarak görseler de sonrasında bölgenin karanlık ve çok tehlikeli olduğunun farkına varıyorlar.



YAZARIN TAVSİYESİ:

Merhaba değerli okuyucularım, bu haftaki film tavsiyem ülkemizden çıkan bir film, Kaygı olacak.Filmin değerlendirmesini yaptığım zaman konusu dikkatimi çekti. Psikolojik gerilim filmlerini hep sevmişimdir zaten ve bu filmin de konseptime uygun olduğunu düşünüyorum.Paranormal konularda fazla bilgim olmamasına karşın bir kabusun odak noktası yapılması izleyicinin ilgisini cezbeder görüşündeyim. Beklentinizi boşa çıkarmayacak  bir film olması temennisiyle.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.