Vizyonda Neler Var? (24 Mart Haftası)

                                                                    ALEXCAMERA10


Yönetmenliğini Caue Serur Pereira ve Carlos Adriano Rattmann’ın yaptığı film Fenerbahçe’nin efsaneye dönüşen orta saha oyuncusu futbolcu Alex de Souza’nın hayatını konu ediniyor. Biyografik  tarzda izleyeceğimiz filmin sport event unsurunu da yansıttığını söyleyebiliriz. Brezilya yapımı AlexCamera10 belgesel niteliği taşıyan bir yapıt.






BEYAZ BALİNA

A. Uygur Öztürk’ün yönetmenliğini yaptığı filmin oyuncuları arasında Efe Karaman, Kaan Ürkmez, Erden Alkan, Umut Karadağ ve Güneş Sayın yerini alıyor. Dram türündeki Türk yapımı Beyaz Balina filminin senaryosunda Ozan Akıncı ve Sühan Bozdağ’ın imzasını görüyoruz. Cenk Erdoğan besteci olarak adından söz ettiriyor. Filmdeki ana karakterlerimiz Ali ve Vahap. Ali’nin şehirde doğup büyüdüğünü, daha sonrasında annesini ve babasını kaybettiğini, bunun sonucunda dedesinin yanına köye geldiğini öğreniyoruz. Vahap ise o köyün yaramaz çocuğu. Ali ve Vahap başlarda birbirine düşman oluyor bu ilişki daha sonrasında arkadaşlığa dönüşüyor. Onları aynı safha geçiren unsur ise Moby Dick (Beyaz Balina) kitabı. Filmde Ali ve Vahap’ın kitaba ulaşma çabalarını ve yaşadıklarını gözlemliyoruz.



DAVİD LYNCH: THE ART LİFE

Vizyonlarda David Lynch Yaşam Sanatı ismiyle göreceğimiz filmin yönetmen kadrosu üç isimden oluşuyor: Jon Nguyen, Rick Barnes ve Olivia Neergard-Holm. Filmin müzikleriyle Jonatan Bengta ilgilenmiş ve David Lynch’ın müziğini de dinleyebiliyoruz. Belgesel tarzındaki filmin biyografik nitelik taşıdığını da gözlemliyoruz. Bahsettiğimiz üzere ABD Yapımı David Lynch: The Art Life ünlü sanatçı David Lynch’ın aktif olduğu yılları yansıtıyor. David Lynch biliyoruz ki sinemanın en gizemli yönetmenlerinden biri ve eşsiz bir dünyaya sahip. Film sayesinde onu daha iyi anlayacağımızı düşünüyoruz.



GERİ DÖNDÜ


Kamil Burak’ın yönetmenliğini yaptığı Türk yapımı Geri Döndü filmi gerilim ve korku unsurlarını bünyesinde barındırıyor. Çağrı Tokalı, Selin Selvi, Sancak Bayraktar, Belma Memati ve Tayfun Sav oyuncu kadrosunu oluşturan isimlerden. Filmin senaristliğini İbrahim Vurmaz üstleniyor. Ali Akaçça ve Jale Kibritçioğlu film müzikleriyle ilgilenmiş. Geri Döndü konusu itibariyle Melis’i ve üniversiteden arkadaşı Tülay’ı tanıtıyor bize. Tülay Melis’i üniversite arkadaşlarının partisine çağırıyor ve o partide Melis ona eskiden beri takıntılı olan Uğur tarafından öldürüyor. Olay öncesinde uyuşturucu kullanıldığını biliyoruz. Melis’in ruhu daha sonra ona zarar verenlerden intikam almak için geri dönüyor.

LİFE

Vizyonlarda Hayat adıyla göreceğimiz Life Daniel Espinosa yönetmenliğinde çekilmiş ABD yapımı bilimkurgu ve gerilim filmi. Jake Gyllenhoal, Ryan Reynolds, Rebecca Ferguson, Ariyon Bakare ve Hiroyuki Sanada filmin oyuncu kadrosunda gördüğümüz isimlerden. Rhett Reese ve Paul Wernick Life’ın senaristliğini yapıyor. Filmin müzikleri Jon Ekstrand imzası taşıyor. İçeriğine baktığımızda uluslararası uzay istasyonunda görevli 6 kişi çığır açıcı bir keşfe imza atmak üzereler çünkü Mars’ta yaşam olduğuna göre ipuçları buluyorlar. Filmin devamında şaşırtıcı olaylar baş göstermeye başlıyor. Bunun nedeni ise yeni hayat formunun tahmin edilemeyecek kadar zeki olması.


NANE İLE LİMON: KAYIP ZAMAN YOLCUSU


Mehmet Barış Günger ve Çağlar Can Cengiz’in senaristliğini yaptığı filmin yönetmen koltuğunda İffet Günay Koker oturuyor. Balım Gaye Bayrak, Şahan Yıldırım, Seda Güven, Anıl İlter ve Reyhan İlhan oyuncu kadrosunda yer alan isimlerden. Aile izleyici kitlesine hitap eden Türk yapımı filmde bir Profesör Nane, Limon ve Biber adında üç oyuncak yaratıyor. Nane’nin zaman makinesi bozulunca Biber ve Profesör zamanın içinde kayboluyor. Onları kurtarmak için Nane ve Limon işbirliği yapıyorlar; Kaan,Meryem ve Profesör’ün oğlu Evren’den de yardım istiyorlar. Bu süreçteki maceraları izlediğimiz filmde Suzan Acun Nane’yi, Pelin Gülmez Limon’u ve Yasemin Yeşil Biber’i seslendiriyor.



COLLİDE

Vizyonlarda Otoban ismiyle göreceğimiz filmin senaristliğini Eran Creevy ve F. Scott Frazier yaparken yönetmenliğini de Eran Creevy üstleniyor. Gerilim ve aksiyon türünü yansıtan film İngiltere, ABD ve Almanya ortak yapımı. Collide’in oyuncuları arasında Nicholas Hoult, Felicity Jones, Anthony Hopkins, Ben Kingsley ve Nadia Hilker yerini alıyor. Collide dört ana karakter üzerinden oluşturulmuş. Bunlar kötü bir banka soygunu yapan ve bir kargoyla kaçan Casey, onu bulmaya çalışan acımasız mafya babası Hagen, Casey’in eski patronu ve uyuşturucu kaçakçısı Geran, Casey’in Hagen’den korumaya çalıştığı ve bu konuda Geran’dan yardım istediği kız arkadaşı Juliette. Film süresince hızlı bir otobanda hayatta kalma mücadelesi veren Casey kendi hayatını ve sevdiği kadının hayatını kurtarabilecek midir sorusuna yanıt arayacağız.

POWER RANGERS


Senaristliğini John Gatins’in üstlendiği filmin yönetmen koltuğunda Dean Israelite oturuyor. Aksiyon,macera ve bilimkurgunun harmanlandığı film ABD yapımı.Filmin besteleri Brian  Tyler imzasını taşıyor.Bill Hader Power Rangers’ın dublajını yapıyor.90’ların kült televizyon dizisi Power Rangers serisini yeniden perdeye taşıyacak filmde dünyayı kurtarmak isteyen süper güçlere sahip bir grup lise öğrencisi konu ediniliyor.



SONSUZ AŞK


Fahriye Evcen, Murat Yıldırım, Ege Aydan, Fatih Al ve Filiz Ahmet isimleri göreceğimiz filmin yönetmenliğini Ahmet Katıksız, senaristliğini Deniz Akçay Katıksız yapıyor. Dram ve romantizm öğelerini içinde barındıran Türk yapımı filmdeki müzikler Toygar Işıklı imzası taşıyor. Film bize Zeynep ve Can’ı tanıtıyor. Zeynep kendi küçük dünyasında kardeşi ile yaşayan küçük şeylerle mutlu olabilen biri. Can ise genç yaşta profesör olmuş işine bağlı bir doktor. Hiçbir ortak yönleri olmamasına karşın Zeynep ve Can bir şekilde birbirlerinin hayatına girdiklerinde çetin mücadelelerle karşılaşacakları büyülü bir aşkın içinde buluyorlar kendilerini.



YAZARIN TAVSİYESİ KÖŞESİ

David Lynch:The Art Life David Lynch’ı daha iyi anlamamızı amaçlayan film onu bize tanıtma ve yeni bakış açıları kazandırma peşinde. İzleyiciye biyografik bilgiler aktarmayı da isteyen filme gitmenizi tavsiye ederim. Ben teşbihte hata olmaz öğrenmeye aç bir insanım ve bu huyumun bana olumlu etkileri olduğunu düşünüyorum. David Lynch’ı tanımak sizin hayatınızdan çok şey götürmez ama entelektüel açıdan yeni sanatsal bir hayat tanımak size yeni ufuklar kazandırabilir.

KAYNAKÇA:

http://www.intersinema.com/
http://www.beyazperde.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.