Vizyonda Neler Var? (17 Mart Haftası)

AQUARİUS

Filmin senaryosunu yazdığını öğrendiğimiz Kleber Mendonça Filo aynı zamanda filmin yönetmenliğini de üstleniyor. 2016 yapımı drama türündeki filmde Sonia Braga,Irandhir Santos, Maeve Jinkings, Carla Ribas ve Fernando Teixeria oyuncu kadrosu içindeki yerlerini alıyor. Brezilya yapımı orijinal dili Portekizce olan 145 dakikalık filmin ana karakteri zengin ve soylu bir ailede yetişmiş 65 yaşındaki emekli müzik eleştirmeni Clara. Clara üst kesimlerin konumlandığı bir bölgede deniz kıyısında olan Aquarius apartmanının son sakini. Aquarius’ta Clara’nın bir şirketle arasındaki soğuk savaş haline gelen çatışmayı gözlemliyoruz. Şirketin amacı o bölgeyi başka amaçları için kullanmak üzere satın almak ve apartmanların hepsini satın alıyor Clara’nın yaşadığı Aquarius hariç. Clara ise ölene kadar dairesini satmayacağını belirtiyor. Cinema Scopio Produçoes Aquarius’un yapımcı firması iken filmin dağıtımcı firması ise Kurmaca Film.





BEFORE I FALL


Türykiye’deki vizyonlarda Ben Ölmeden Önce ismiyle göreceğimiz Before I Fall 2017 ABD yapımı orijinal dili İngilizce olan 99 dakikalık bir film. Drama ve gizem türündeki filmin yönetmenliğini Ry Russo-Young yaparken filmin senaryosu Maria Maggenti’ye ait. Before I Fall’un oyuncuları arasında Zoey Deutch, Liv Hewson, Logan Miller, Jennifer Beals ve Halston Sage isimleri yer alıyor. Farklı bir bakış açısına sahip olan filmdeki ana karakterimiz normal bir hayata sahip genç bir kadın olan Sam. Filmin sürecinde Sam 12 Şubat tarihinde ölüyor ve aynı günü 1 hafta boyunca tekrar tekrar yaşıyor. Sam’in amacı ölüm sırrını çözmek ve kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu her şeyi keşfetmek. Awesomeness Films’in yapımcı firmalığını üstlendiğini Before I Fall beforeifallfilm.com/ olarak bir internet sitesine de sahip.




BEAUTY AND THE BEAST

Ülkemizde Güzel ve Çirkin ismiyle vizyonlarda göreceğimiz 129 dakikalık 2017 ABD yapımı Beauty and the Beast fantastik, müzikal ve romantik film türündeki bir eser. Oyuncu kadrosunda Luke Evans, Dan Stevens, Ian McKellen, Emma Thompson ve Josh God isimlerini gördüğümüz filmin orijinal dili İngilizce. Filmin ana konseptinde Güzel ve Çirkin’in büyülü aşkına tanık oluyoruz. Güzel’in babası önceden zengin olan, servetini kaybettikten sonra 6 kızıyla birlikte taşraya yerleşen eski bir tüccar. Filmdeki gelişmeler Güzel’in babasının Çirkin’in sihirli şatosundan bir gül çaldığı için Çirkin tarafından ölüm cezasıyla yargılanmasıyla vuku buluyor. Bu durumdan ötürü kendini suçlu gören Güzel filmin devamında Çirkin’in şatosuna gidiyor ve film bu doğrultuda şekilleniyor. Beauty and the Beast’in yapımcı firmaları Mandeville Films ve Walt Disney Pictures iken UIP Filmcilik dağıtımcı firma konumunda.



LA TORTUE ROGUE / THE RED TURTLE

Yönetmenliğini Michael Dudok de Wit’in yaptığı fantastik animasyon türündeki filmin senaryosu ise yine Michael Dudok’a ve Pascale Ferran’a ait. 2016 yapımı 80 dakikalık filmi ülkemizdeki vizyonlarda Kırmızı Kaplumbağa ismiyle görüyoruz. Fransa, Belçika ve Japonya ortak yapımı filmin yapımcı firması Prima Linea Productions iken Başka Sinema’nın dağıtımcı firma olduğunu öğreniyoruz. Yönetmen Michael Dudok’un kocaman bir kaplumbağayı hikaye konsepti olarak kullanmayı en başından beri kurguladığını biliyoruz. Bu durumu irdelediğimizde deniz kaplumbağalarının barışçıl canlılar olduklarını, tek başlarına yaşadıklarını ve okyanusun derinliklerinde uzun zaman yaşayabildiklerini öğreniyoruz. Filmde insanın dönüm noktaları; yengeç,deniz kaplumbağaları ve kuşlardan başka sakini olmayan bir adaya düşen yalnız adamın hikayesi üzerinden ele alınıyor. La Tortue Rogue hakkındaki ayrıntılı bilgiye latortuerouge-lefilm.com/ sitesinden ulaşabiliyoruz.



KUYU


Türk yapımı Kuyu filminin yönetmenliğini Serdar Bardakçı yaparken Murat Ercanlı, Oğuzhan Yücel, Dilara Duman, Neman Asgari ve Mert Kurt oyuncu kadrosundaki yerini alıyor. Gerilim-korku türündeki 2017 yapımı filmin senaryosu Mehmet Beşir Çengelli ve Gürkan Çakıcı’ya ait. Filmin yapımcı firması Marla Yapım iken dağıtıcı firmanın Özen Film olduğunu öğreniyoruz.Kuyu filminde eşini genç yaşta kaybeden Melahat Hanım’ı ve oğlu Ömer’i tanıyoruz. Melahat hanım ev işleriyle uğraşırken aynı zamanda köydeki halkın dikiş işleriyle de gelir elde ediyor. Ömer’in ise gizemli olaylara merakı var ve filmde Kambur Ali’nin esrarengiz hayatını araştırırken korkunç durumlarla karşı karşıya kalıyor.


TATLIM TATLIM


Türk yapımı filmin senaryosunda ve yönetmenliğinde Yılmaz Erdoğan imzası var. Gupse Özay, Büşra Pekin, Aylin Kontente, Şebnem Bozoklu ve Bülent Emrah Parlak Tatlım Tatlım’ın oyuncu kadrosunda yer alıyor. Romantik komedi türündeki 131 dakikalık film 2017 yapımı. BKM yapımcı firma olarak anılıyor. Tatlım Tatlım filminin orijinal adı ise Tatlım Tatlım,Haybeden Gerçeküstü Aşk. Mars Dağıtım dağıtımcı firma rolünü üstleniyor. Filmin  ana hatlarından bahsedecek olursak Yılmaz Erdoğan’ın Demet Akbağ ile birlikte senelerce kapalı gişe oynadıkları Haybeden Gerçeküstü Aşk’ın film uyarlamasını izliyoruz. Filmde aynı partide tanışan 4 çift bulunuyor ve her çift üzerinden bir ilişkinin başından sonuna kadarki süreç komik bir dille izleyiciye sunuluyor.



A CURE FOR WELLNESS


Ülkemizdeki vizyonlarda Yaşam Kürü ismiyle göreceğimiz A Cure For Wellness 146 dakikalık 2017 Almanya ve ABD ortak yapımı orijinal dili İngilizce olan bir gizem ve gerilim filmi. Gore Verbinski filmin yönetmenliğini yaparken senaryo Justin Haythe  ve yine Gore Verbinski’ye ait. Dane DeHaan, Mia Goth, Jason Isaacs, Celia Imrie ve Carl Lumbly oyuncu kadrosundaki yerini alıyor. TME(The Moments Entertainment)‘in A Cure For Wellness filminin dağıtıcı firması olduğunu öğreniyoruz. Filmdeki ana karakterimiz genç bir idareci. Görevi İsviçre Alpleri’ndeki gizemli SPA merkezindeki CEO’sunu geri getirmek. SPA merkezinden şüphelenen idareci film boyunca bu doğrultuda araştırmalar yapacak ve kendisinin de burada diğerleri gibi hapsolduğunu anlayacaktır.



THE SPACE BETWEEN US


Bilim kurgu türündeki 2017 ABD yapımı filmin yönetmen koltuğunda Peter Chelsom’ı görüyoruz. Oyuncu kadrosunda B.D. Wong, Carla Gugino, Britt Robertson, Asa Butterfield ve Gary Oldman isimleri de yer alıyor. The Space Between Us’ın görüntü yönetmenliğini Barry Peterson ve Allan Loeb üstleniyor. Filmdeki müzikler ise Andrew Lockington imzası taşıyor. Pinema ise dağıtımcı şirket. Filmin içeriğini incelediğimizde Gardner Elliot’u tanıyoruz. Gardner’in annesi-Mars’a insan kolonisi kurmak için gönderilen astronotlardan biri olan Sarah Elliot-Mars’a indikten hemen sonra Gardner’ı dünyaya getirip hayatını kaybediyor. Gardner 16 yaşına kadar 14 bilim adamının yanında Mars’ta büyüyor ve Dünya’yı tanımıyor. Dolayısıyla geri gönderildiğinde kültür çatışması yaşıyor. NASA’nın tahsis ettiği yerden kaçan Gardner internetten tanıştığı ve Dünya’daki tek arkadaşı genç kız Tulsa ile Dünya’yı ve kendi insani duygularını tanıyacağı bir yolculuğa çıkıyor.



Kaynak: www.intersinema.com


Yazan: Şenay Bozkurt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.