Vizyonda Neler Var? (14 Nisan Haftası)

THE FATE OF THE FURİOUS

Vizyonlarda Hızlı ve Öfkeli (8) ismiyle göreceğimiz film 13 Mart Perşembe günü izleyicisiyle buluşuyor. 2 saat 16 dakikalık aksiyon ve gerilim türündeki Hızlı ve Öfkeli 8 ABD, İngiltere, Fransa, Kanada ve Samoa olmak üzere 5 ülkenin ortak yapımı. Senarist olarak Chris Morgan anılırken F.Garry Gray’i yönetmen koltuğunda görüyoruz. Vin Diesel, Dwayne Johnson, Jason Statham, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson gibi isimler filmin oyuncu kadrosunu oluşturuyor. Serinin 8. filminde önceden birçok suç işlemiş ekibin artık temiz ve sakin bir hayat sürmeye çalıştığını gözlemliyoruz. Yaşanan gelişmeler arasında Dom ve Letty’in evlenip balayına çıkmaları ve Brian ve Mia’nın emekli olmaya karar vermeleri bulunuyor. Bu olayların dışında esrarengiz bir kadın olan Chiper Dom’u tekrar suça bulaşmaya ikna ediyor ve filmin devamında ekibin Dom’un peşine düştüklerini görüyoruz.





GREEN ROOM

Vizyonlarda Dehşet Odası ismiyle göreceğimiz film 1 saat 35 dakikalık gerilim ve aksiyon türündeki bir yapıt. ABD yapımı olan filmin senaristliğini ve yönetmenliğini Jeremy Saulnier üstleniyor. Oyuncu kadrosunda Anton Yelchin, Imagen Poots, Patrick Stewart, Alia Shawkat, Joe Cole gibi isimler yer alıyor. Dehşet Odası’nın içeriğine baktığımızda gezici olarak barlarda konser veren  Punk rock grubu The Ain’t Rights’ı tanıyoruz. Grup ani bir kararla  konser vermek için Oregon’un ormanlık bölgesindeki bir bara gidiyor. Orada verdikleri konser sonrası odalarında genç bir kadın cesediyle karşılaşıyorlar. Filmin devamında mekanın sahibi ve adamları tarafından öldürülmek üzere abluka alınan The Ain’t Rights’ın yaşam mücadelesini izliyoruz.

THE EAGLE HUNTRESS


Vizyonlarda Kartal Avcısı Kız ismiyle göreceğimiz macera türündeki eser bir belgesel niteliği taşıyor. Aile kitle izleyicisine uygun Kartal Avcısı Kız’ın yönetmenliğini Otto Bell üstleniyor. Moğolistan,İngiltere ve ABD ortak yapımı 1 saat 24 dakikalık filmde Aisholpan Nurgaiv kendi hikayesini izleyicisine sunuyor. Filmi gözlemlediğimizde hayatı boyunca ailesi tarafından bir  kartal avcısı olmak üzere yetiştirilen (filmde 13 yaşında) Aisholpan,ailesinden gelen geleneğin 12 nesil sonra ilk kadın temsilcisi oluyor. Kartal Avcısı Kız’da Aisholpan kendisini oynuyor ve Daisy Ridley (Star Wars’tan Rey olarak tanıdığımız oyuncu) anlatıcı olarak yer alıyor.




MEZECİ ÇIRAĞI

Battal Karslıoğlu’nun senaristliğini ve yönetmenliğini yaptığı Özkan İrman’ın kitabından uyarlanan Mezeci Çırağı dram türünde Türk yapımı 1 saat 45 dakikalık bir film. Oyuncu kadrosunda Yusuf Atala,İsmail Arda İrman, Murat Ercanlı, Ali Tuna İrman ve Ahmet Ünal gibi isimler yer alıyor. Filmi izlediğimizde henüz oyun ile işin ayrımını yapamayacak kadar küçük yaşta olan ve (üç tekerlekli seyyar arabasıyla yaşam mücadelesi veren) babası Mezeci İsmail Hakkı’nın yanında ücretsiz çalışan Özkan’ı tanıyoruz. Film kapsamında 1970’lerde Pirinç Hanı’ndaki -Eskiden tahıl satılan ama artık ismine uygun bir konsepte sahip olmayan bir han-esnafın gündelik yaşantısını Özkan’ın bakış açısından gözlemliyoruz.


THE AUTOPSY OF JANE DOE

Vizyonlarda Otopsi ismiyle göreceğimiz 1 saat 39 dakikalık korku ve gerilim unsurlarını taşıyan film İngiltere ve ABD ortak yapımı.Otopsi’nin yönetmenliğini Andre Ovredal üstlenirken senaryosu  B.Goldberg ve Rcihard Naing’in imzasını taşıyor. Emile Hirsch, Brian Cox, Ophelia  Lovibond, Olwen Catherine ve Michael McElhatton gibi isimler oyuncu kadrosunda yer alıyor. Film bize ikisi de adli tıp memuru olan Tommy ve oğlu Austin’i tanıtıyor. Austin annesinin ölümünden sonra babasını yalnız bırakmamaya özen göstermesiyle birlikte kendi hayatını kurmak amacıyla kız arkadaşı ile şehir değiştirmeyi planlıyor. Bu haberi babasına vereceği gece evlerinin bodrumundaki morga yeni bir genç kadın cesedi getiriliyor. İzleyicisini esrarengiz ve tehlikeli bir yolculuğa çıkaracak bu ceset belirgin bir ölüm nedeni taşımıyor.

YAŞAMAK GÜZEL ŞEY

Müfit Can Saçıntı’nın senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği komedi türündeki Türk yapımı filmin oyuncu kadrosunda Yasemin Conka, Zihni Göktay, Ayşegül Atik, Günay Karacaoğlu  gibi isimler yer alıyor. Ayrıca Müfit Can Saçıntı’yı oyuncular arasında da görebiliyoruz. İçerik açısından baktığımızda Yaşamak Güzel Şey yaşam koşullarına boyun eğmiş ve pısırık bir adam olan Müfit’i bize tanıtıyor. Filmin devamında Müfit yaşamış olduğu talihsiz bir olaya başkaldırıyor ve bir anti kahramana dönüşüyor. Bu durum hayatın güzelliklerini keşfetmesinin başlangıcı oluyor.


YAZARIN TAVSİYESİ:

Vizyona yeni giren filmleri incelediğimde dikkatimi en çok çeken film The Autopsy of Jane Doe(Otopsi) oldu. Özellikle filmin senaryosunu beğendim. Çünkü izleyiciyi düşündürüp merak ettirecek ve filmin akışında sürükleyecek bir konsepte sahip olduğunu düşünüyorum. Bariz şekilde neden ve sonuçların ortaya koyulmayışının bizim donuk olarak beyaz perdeye bakmamızı engelleyeceğini umuyorum. Şayet güzel oyunculuk performanslarıyla, profesyonel yönetmenlik kalitesiyle ve diğer başarılı ayrıntılarla tamamlanırsa bence izlediğimize pişman olmayacağımız bir yapıt.


Yazan: Şenay Bozkurt


1 yorum:

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.